Kyckling i krämig sås med basilika, vitlök & soltorkade tomater

Ingredienser

Kyckling i en härligt krämig sås med soltorkade tomater, vitlök och basilika.

Lätt, snabbt och mycket gott med kyckling, vilket som bekant är mitt signum.

20 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Dela kycklingfiléerna på hälften. Salta lite lätt och peppra. Bryn dem på båda sidorna.

2

Riv ner vitlöksklyftan i pannan. Hacka de soltorkade tomaterna och lägg ner dem i pannan. Fräs en stund tillsammans.

Häll därefter i grädden och smula eller riv ner buljongtärningen. Tillsätt basilikan.

Rör om med jämna mellanrum medan såsen puttrar. Såsen ska tjockna lite grann.

3

Strax före servering, tillsätt parmesan och blanda runt. 

Servera med kokt basmatiris, sallad, hackad bladpersilja, parmesan och soja.

Bilder

Recept

Filtrera