Kycklingfilé, potatisgratäng & pepparsås

Ingredienser

Potatisgratäng är lite extra lyxigt. Krämig ska den vara och då sätter den guldkant på vilken måltid som helst!

60 min Fågel 4 port.

Gör så här

1

Värm grädde och mjölk i en kastrull. Tillsätt färskost, potatis och pressa i vitlöksklyftorna. Låt småputtra ca 15 minuter tills potatisen är nästan mjuk. Rör om ganska ofta och smaka sedan av med salt & peppar. Häll över alltsammans i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen 220 grader ca 20 minuter tills gratängen fått en vacker färg. Låt gratängen stå ca 10 minuter innan servering.

2

Smält smör i en stekpanna, tillsätt finhackad schalottenlök och svartpeppar låt detta fräsa en stund. Vispa ihop grädde, mjölk, senap, soja och mjöl till en jämn och fin sås och häll detta i pannan. Koka ihop ca 10 minuter.

3

Servera potatisgratängen och pepparsåsen med t ex kycklingfilé som först stekts eller grillats på grilljärn och sedan gått färdigt i ugnen. 175 grader tills kycklingen nått 70 grader och låt den sedan vila i folie ca 10 minuter.

Bilder

Recept

Filtrera