Laxgratäng

Ingredienser

Lyxa till gratängen med handskalade räkor och spritsa ut det fluffiga moset i formen innan gratinering. Men det går precis lika bra att ha moset sidan om. Och även att köpa färdigskalade räkor ;)

45 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Blanda alla ingredienserna till såsen utom äggulan och dillen. Koka upp och låt småputtra nån minut. Vänd ner ägg och den finhackade dillen. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform och häll över såsen. Sätt in i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter.

2

Lägg i den pressade potatisen i en skål, tillsätt det mjuka smöret och buljongpulvret. Häll i 1 dl av den varma mjölken och vispa med elvisp. Spä moset med resten av mjölken till önskad konsistens. Vispa det härligt fluffigt.

3

Lägg upp mos och laxgratäng på en tallrik. Toppa med räkor och servera en god sallad till.

Bilder

Recept

Filtrera