Morotsmuffins med chokladfrosting

Ingredienser

Supergoda muffins med morötter och vit choklad.

Det blir 10 st stora muffins.

Läs mer

60 min Baka 10 st

Gör så här

1

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.

2

Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll dem i äggfluffet. Vänd runt med en slickepott tills du har en jämn smet.

3

Blanda ner oljan och morötterna i äggsmeten.

4

Sätt ner muffinsformar i en muffinsplåt så de håller formen. Fördela smeten jämt i formarna.

5

Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 180° ca 16-18 minuter. Det kan variera från ugn till ugn. Känn efter med en sticka att den inte är kladdig.
Låt dem svalna.

6

Hacka chokladen och smält sedan den i micron. Låt svalna.

7

Vispa Philadelphia och florsocker fluffigt. Vänd samman choklad och lite av smeten. Tillsätt lite mer smet och vänd sedan ihop resten av smeten.

8

Bred eller spritsa ut frostingen på muffinsen. Riv lite vit choklad över.

Bilder

Recept

Filtrera