Pappardelle med oxfilé

Ingredienser

Vad sägs om att lyxa till pastan med oxfilé en dag mitt i veckan!

30 min Pasta 4 port.

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

2

Förbered svampen enligt anvisning på påsen.

3

Skär oxfilen i små kuber.

4

Lös upp buljongtärningen i vattnet i en kastrull. Ta fram en stekpanna och stek svampen i smör, tillsätt schalottenlöken och stek tills löken börjar få lite färg. Ställ åt sidan.

5

Hetta upp en panna med lite smör och stek oxfilén på ganska hög värme tills bitarna fått en vacker färg. Pressa i vitlöken, salta och peppra.

6

Ta fram kastrullen med pastan som är färdig och avrunnen. Tillsätt buljong, lök och svamp, tryffelolja, tamarisoja. Ställ kastrullen på lagom varm platta och rör samman allt. Smaka av med salt & peppar.

7

Lägg över pastan i fyra djupa tallrikar, häll även över buljongen. Fördela oxfilén på pastan, hyvla över parmesanost eller västerbottenost. Strö över lite ruccola. Garnera gärna också med ugnsbakade körsbärstomater.

Bilder

Recept

Filtrera