Pasta med gorgonzolasås och champinjoner

Ingredienser

En vegetarisk pasta med en av världens mest berömda ostar - gorgonzola. Krävdes ett par provsmakningar av denna ost innan jag tyckte om den. Jag väljer den milda krämiga i såsen men det är ju en smaksak ;)

30 min Pasta 3-4

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisning på paketen.

2

Fräs spenaten i en stekpanna med lite smör, pressa i en vitlöksklyfta. Salta och peppra.

3

Smält 2 msk smör i en kastrull, häll i mjölet och vispa ihop till en jämn smet. Häll mjölk/ gräddblandningen i kastrullen lite i taget och fortsätt vispa så att den inte blir klumpig. Låt såsen koka upp och sjud sen ett par minuter på svag värme. Häll i osten , jag tog halva paketen. Rör ner spenaten och blanda väl tills osten smält. Smaka av med salt och peppar.

Stek de skivade champinjonerna i lite smör tills de fått en fin färg.

4

Lägg upp pastan på en tallrik, häll på såsen och strö över champinjonerna. dra ett par varv med svartpeppar kvarnen och servera med en sallad till.

Bilder

Recept

Filtrera