En vegetarisk pasta med en av världens mest berömda ostar - gorgonzola. Krävdes ett par provsmakningar av denna ost innan jag tyckte om den. Jag väljer den milda krämiga i såsen men det är ju en smaksak ;)
Koka pastan enligt anvisning på paketen.
Fräs spenaten i en stekpanna med lite smör, pressa i en vitlöksklyfta. Salta och peppra.
Smält 2 msk smör i en kastrull, häll i mjölet och vispa ihop till en jämn smet. Häll mjölk/ gräddblandningen i kastrullen lite i taget och fortsätt vispa så att den inte blir klumpig. Låt såsen koka upp och sjud sen ett par minuter på svag värme. Häll i osten , jag tog halva paketen. Rör ner spenaten och blanda väl tills osten smält. Smaka av med salt och peppar.
Stek de skivade champinjonerna i lite smör tills de fått en fin färg.
Lägg upp pastan på en tallrik, häll på såsen och strö över champinjonerna. dra ett par varv med svartpeppar kvarnen och servera med en sallad till.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!