Pastagratäng med mozzarella

Ingredienser

Pasta, tomatsås & ost tillsammans i en härlig gratäng!

40 min Pasta 2-3

Gör så här

1

Skiva löken och dela vitlöken i 4 bitar, lägg tillsammans med de färska körsbärstomaterna i en ugnsform.

2

Blanda samman med honung, rörsocker, olja, salt och några ordentliga drag med svartpepparkvarnen.

3

Sätt in formen i ugnen på 225 grader ca 25 minuter, tills allt är mjukt och fått lite färg.

4

Under tiden formen är i ugnen kokar du pastan enligt anvisning på paketen. Häller sedan av vattnet och häller i en msk olivolja i grytan och blandar runt med pastan.

5

Lägg de ugnsrostade grönsakerna i en kastrull, tillsätt tomaterna på burk samt smula ner en grönsaksbuljongtärning.

6

Låt det puttra en stund och sedan mixa slätt med en handmixer. Häll i grädden smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

7

Häll pastan i en ugnsform, häll tomatsåsen över och lägg skivad mozzarella ovanpå. Sätt in i ugnen på 250 grader tills osten fått fin färg. Eller använd grillfunktionen på ugnen.

Bilder

Recept

Filtrera