Ryggbiff med ugnsrostade rotfrukter

Ingredienser

En vällagad ryggbiff får sällskap av ugnsrostade rotfrukter och trattkantareller i detta snabba och enkla recept. 

60 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Skala och dela rotfrukterna till valfri storlek och blanda med olja, rosmarin, timjan salt & peppar. Lägg upp på en plåt och sätt in i ugnen ca 40 minuter, eller tills de är genomstekta och fått en vacker färg.

2

Stek upp spetskål, trattkantareller och purjolök i massa smör och pressad vitlök. Salta och peppra. Blanda ihop med rotfukterna.

3

Blanda vitlök och olja, massera in i det rumstempererade köttet. Salta & peppra. Stek eller grilla köttet och låt det sedan vila i folie en stund. Lägg upp rotfrukterna och biffen på en tallrik, servera som det är eller med en steksås (ett såstips är från restaurang Mando).

Bilder

Recept

Filtrera