Vit chokladmousse

Ingredienser

En len och god chokladmousse som serveras med färska bär och krossad maräng.

30 min Dessert 6 port.

Gör så här

1

Smält chokladknappar eller hackad choklad över ett vattenbad.

2

Låt sedan den smälta chokladen svalna men den ska inte stelna.

3

Vispa upp ett ägg som stått framme i rumstemperatur ett tag, det ska inte vara kylskåpskallt.

4

Vänd ner chokladen lite i taget och rör ordentligt till en jämn smet.

5

Vispa grädden fluffig.

6

Blanda chokladsmeten med creme fraiche och vänd ner grädden. Blanda till en slät och fin mousse.

7

Häll smeten i fina glas eller en fin skål. Täck med plastfolie och ställ in i kylen några timmar eller över natten.

8

Vid servering dekorera med färska hallon, krossade maränger och pudra över florsocker.

Bilder

Recept

Filtrera