En saftig och supergod kaka med smak av apelsin.
När jag var i Maldiverna för första gången fanns den här goda kakan på hotellets frukostbuffé.... Läs mer
Blötlägg vallmofröna i mjölken i 30 min. Sätt ugnen på 170° C. Smörj och bröa en brödform eller en rund kakform på ca 22 cm.
Sikta mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
Vispa smör och socker tills ljust och fluffigt i en annan bunke. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda i olja, vaniljextrakt, apelsinjuice och vallmofröna (med mjölken). OBS: Du kommer att se att smeten skär sig här, men det gör inget. Det kommer att bli bra!
Tillsätt mjölblandningen i tre omgångar. Vänd försiktigt ihop med en slickepott. Häll smeten i formen.
Grädda i 55-60 minuter i mitten delen av ugnen.
Låt kakan svalna i formen i 5 min. Ta sedan ut kakan ur formen och låt svalna helt.
Blanda ingredienserna till glasyren och häll över den avsvalnade kakan.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!