Apelsinkaka med vallmofrön

Ingredienser

En saftig och supergod kaka med smak av apelsin. 

När jag var i Maldiverna för första gången fanns den här goda kakan på hotellets frukostbuffé.... Läs mer

15 min Baka 6 port.

Gör så här

1

Blötlägg vallmofröna i mjölken i 30 min. Sätt ugnen på 170° C. Smörj och bröa en brödform eller en rund kakform på ca 22 cm.

2

Sikta mjöl, salt och bakpulver i en bunke.

3

Vispa smör och socker tills ljust och fluffigt i en annan bunke. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda i olja, vaniljextrakt, apelsinjuice och vallmofröna (med mjölken). OBS: Du kommer att se att smeten skär sig här, men det gör inget. Det kommer att bli bra!

4

Tillsätt mjölblandningen i tre omgångar. Vänd försiktigt ihop med en slickepott. Häll smeten i formen.

Grädda i 55-60 minuter i mitten delen av ugnen.

5

Låt kakan svalna i formen i 5 min. Ta sedan ut kakan ur formen och låt svalna helt.
Blanda ingredienserna till glasyren och häll över den avsvalnade kakan.

Bilder

Recept

Filtrera