En Ljuvligt god asiatisk lax med nudelwok. En hälsosam rätt med mycket smaker!
... Läs mer
I en skål kombinera alla ingredienserna till marinaden och blanda väl.
Placera laxbitarna i en form, skinnsidan neråt. Häll halva marinaden över laxen, täck och kyl i minst 2 timmar.
Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner, häll av vattnet och lägg nudlarna åt sidan.
Värm olja i en stor stekpanna/wokpanna på medium värme. Tillsätt salladslök och chili och fräs i ca 2 minuter. Tillsätt resten av grönsakerna och stek ihop i 5 minuter.
Tillsätt resten av marinaden, kycklingbuljongen och vattnet i pannan, låt koka upp.
Tillsätt de kokta nudlarna och rostade sesamfrön och blanda allt väl. Smaka av och tillsätt mer kikkoman soja om det behövs.
Ta upp laxen och torka av den något. Stek laxen i en stekpanna med lite olja på medel högvärme, först med skinnsidan neråt i ca 3 minuter, sedan den andra sidan i ytterligare 2 minuter. Servera laxen tillsammans med den heta nudelwoken och ringla över lite sesamolja.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!