Asiatisk marinerad lax med nudelwok

Ingredienser

En Ljuvligt god asiatisk lax med nudelwok. En hälsosam rätt med mycket smaker! 

... Läs mer

30 min Asiatiskt 4 port.

Gör så här

1

I en skål kombinera alla ingredienserna till marinaden och blanda väl.
Placera laxbitarna i en form, skinnsidan neråt. Häll halva marinaden över laxen, täck och kyl i minst 2 timmar.

2

Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner, häll av vattnet och lägg nudlarna åt sidan.
Värm olja i en stor stekpanna/wokpanna på medium värme. Tillsätt salladslök och chili och fräs i ca 2 minuter. Tillsätt resten av grönsakerna och stek ihop i 5 minuter.
Tillsätt resten av marinaden, kycklingbuljongen och vattnet i pannan, låt koka upp.
Tillsätt de kokta nudlarna och rostade sesamfrön och blanda allt väl. Smaka av och tillsätt mer kikkoman soja om det behövs.

3

Ta upp laxen och torka av den något. Stek laxen i en stekpanna med lite olja på medel högvärme, först med skinnsidan neråt i ca 3 minuter, sedan den andra sidan i ytterligare 2 minuter. Servera laxen tillsammans med den heta nudelwoken och ringla över lite sesamolja.

Bilder

Recept

Filtrera