Denna avokadopasta är en stor favorit hemma.
Jag fick smaka på avokadopasta när jag var i Finland för ett tag sedan och hade aldrig testat pasta... Läs mer
Börja med att koka pastan med salt och olivolja till "al dente" och spara cirka 4-5 dl pasta vatten för senare.
Stek den hackade schalottenlöken, vitlöken och chilin olivolja.
Häll vinet i stekpannan och rör runt, låt det koka ihop i ca 5-10 min.
Stäng av värmen och lägg i den kokta pastan och blanda allt tillsammans. Häll i pastavattnet och rör om.
Tillsätt avokadobitarna, persiljan, basilikan och parmesanosten i pannan och blanda ihop allt.
Pressa limesaft över pastan och smaka av med salt och peppar.
Garnera med olivolja och riven parmesan.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!