Cheesecakebitar gjorda på pepparkakor är perfekt nu till julfikat. Täckta med choklad och krämiga inuti.
Dessa små godingar kommer att vara ett populärt tugg på julbordet. Vem gillar inte cheesecake,... Läs mer
Värm ugnen till 150 grader och förbered en form med bakplåtspapper.
Blanda de krossade pepparkakorna med det avsvalna smälta smöret till en grynig blandning. Tryck ut pepparkaksblandningen i ett jämt lager på botten av formen och ställ in i kylskåpet medan du gör cream cheesesmeten.
Lägg i cream cheesen i en skål och vispa tills den blir lätt och fluffig. Under omrörning tillsätt socker, salt, mjöl, ägg, creme fraiche och vanilj. Vispa tills smeten blir jämn och len. Häll fyllningen på den kalla pepparkaksbottnen. Placera sedan i mitten av ugnen och baka i ca 30 minuter. Fyllningen ska vara lite lös i mitten när du skakar formen försiktigt, för det kommer sätta sig helt sen när den är kall.
Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen i ca 20 minuter innan du täcker pannan med plastfolie och placera den i frysen tills den blir helt fast (ca 2 timmar).
Ta ut ostkakan från frysen. Dra en vass kniv runt kanterna om det behövs. Ta hjälp med bakplåtspappret och ta ur kakan ur formen. Skär i fyrkantiga små bitar med en kniv, rengör kniven ofta för att få fina rena kanter.
Placera hackad choklad och kokosolja i en skål. Smält över ett vattenbad eller i mikrovågsugn under omrörning. Låt choklad svalna helt.
Doppa halva bitarna i chokladen och placera på ett bakplåtspapper. Låt chokladen stelna helt. När du har doppat klart alla bitar, förvara dom i kylskåpet.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!