Kycklinglår som har fått marinera i citron och vitlök och som serveras med ett underbart örtris. Enkelt och så himla gott!
Hur gott ser inte detta ut?
Jag tycker att vanligt kokt ris kan bli så tråkigt ibland och... Läs mer
Lägg kyckligen och ingredienserna till marinaden i en plastpåse och sätt in i kylskåpet i minst 30 minuter men gärna i några timmar.
Koka riset enligt förpackningen men tillsätt kycklingbuljong och oregano i vattnet och låt det koka med riset. Ställ det kokta riset åt sidan.
Värm ugnen till 180 C.
Ta bort kyckling från marinaden. Värm lite olivolja i en djupare stekpanna på medelhög värme.
Placera kycklingen i stekpannan, skinnsidan nedåt, och stek tills den är gyllenbrun, vänd sedan och stek andra sidan. Överför kycklingen till en ugnsform och sätt in i ugnen.
Häll bort fett och torka av pannan med en pappershandduk (för att avlägsna brända rester).
Värm mer olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt lök och stek några minuter, får inte brännas. Tillsätt det kokta riset, rör om och låt det steka i några minuter. Tillsätt sedan hackad persilja och blanda allt samman. Salta och peppra efter smak.
Ta ut kycklingen från ugnen och lägg dem ovanpå riset, ha på ett lock och sätt sedan tillbaka in i ugnen och låt grädda i ytterligare 10 minuter.
Ta ut pannan från ugnen och låt vila i 5 till 10 minuter före servering, garnera med hackad färsk persilja och rivet citronskal.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!