Mandelmjölk har blivit en stor hit och det är så enkelt att göra själv. Slipp alla onödiga ingredienser i köpta förpackningar. Du behöver endast mandlar, vatten och lite salt.
När jag köper mandelmjölk i mataffären försöker jag hitta dem med lägst antal ingredienser... Läs mer
Täck mandlarna med vatten och låt stå i minst 6 timmar (gärna över natten). Ju längre du blötlägger dem, desto krämigare mandelmjölk.
Häll av vattnet och skölj mandlarna. Lägg dem i en matberedare och tillsätt vatten. Ju mer vatten desto tunnare blir mjölken. Starta med 6 dl och lägg till mer om du vill.
Mixa mandlar och vatten i ca 2 minuter, tills vattnet blir "mjölkigt".
Ta fram en skål och sila ut mjölken med en silduk, nötmjölkpåse eller en väldigt tunn kökshandduk. Pressa ut all mjölk ur mandlarna.
Förvara mjölken i en glasburk eller kanna med lock i 3-5 dagar i kylskåpet.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!