Hemmagjord mandelmjölk

Ingredienser

Mandelmjölk har blivit en stor hit och det är så enkelt att göra själv. Slipp alla onödiga ingredienser i köpta förpackningar. Du behöver endast mandlar, vatten och lite salt. 

När jag köper mandelmjölk i mataffären försöker jag hitta dem med lägst antal ingredienser... Läs mer

10 min Rawfood 4 port.

Gör så här

1

Täck mandlarna med vatten och låt stå i minst 6 timmar (gärna över natten). Ju längre du blötlägger dem, desto krämigare mandelmjölk.

Häll av vattnet och skölj mandlarna. Lägg dem i en matberedare och tillsätt vatten. Ju mer vatten desto tunnare blir mjölken. Starta med 6 dl och lägg till mer om du vill.

Mixa mandlar och vatten i ca 2 minuter, tills vattnet blir "mjölkigt".

Ta fram en skål och sila ut mjölken med en silduk, nötmjölkpåse eller en väldigt tunn kökshandduk. Pressa ut all mjölk ur mandlarna. 

Förvara mjölken i en glasburk eller kanna med lock i 3-5 dagar i kylskåpet. 

Bilder

Recept

Filtrera