Jennifers chicken nuggets med sötpotatis pommes och örtdipp

Ingredienser

Den perfekta helgmiddagen med hemmagjorda chicken nuggets, krispiga sötpotatispommes och en enkel yoghurtdipp. 

Att göra egna chicken nuggets är inte alls svårt och inte heller sötpotatispommes! Tricket till... Läs mer

40 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Chicken nuggets
Sätt ugnen på 180 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Vispa upp äggen i en skål. Häll ströbröd på en tallrik. Blanda mjöl med salt, peppar och italiensk örtkrydda på en andra tallrik.
Salta och peppra kycklingen. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd. Se till att kycklingbitarna är väl täckta.
Lägg ut kycklingbitarna på bakplåtspappret och tillaga i ugnen i ca 15 minuter. (Under tiden kan du förbereda sötpotatisen).
Innan du serverar kycklingen, stek den lätt i en panna med olja i ca 1-2 minuter tills nuggetsen får en gyllene färg.

2

Sötpotatispommes:
Värm ugnen till 225 grader. Förbered en plåt med bakplåtspapper. Tvätta sötpotatisen och skär den till långa stavar.
Lägg potatisstavarna i en skål och blanda med olivolja, salt och peppar.
Häll över potatismjölet och blanda försiktigt med händerna.
Placera ut pommesen på baklåtspappret och baka dem i ugnen i ca 20-30 min. 

3

Örtdipp:
Blanda alla ingredienser och ställ in i kylskåpet tills servering. 

Bilder

Recept

Filtrera