Jennifers påskcupcakes

Ingredienser

Citroncupcakes med vit choklad-frosting, toppade med chokladäggsbon. Så himla söta och goda! Perfekt att bjuda på till påskhelgen. 

30 min Baka 12 port.

Gör så här

1

Cupcakes:
Sätt ugnen på 220 grader. Ställ ut 12 pappersformar på en muffinsplåt.
Vispa socker och ägg poröst. Rör i mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt smält smör, mjölk, citronskal och citronjuice.
Klicka ut smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Låt svalna. 

2

Frosting:
Smält chokladen över vattenbad eller i mikrovågsugn och låt svalna. Vispa smöret krämigt, tillsätt chokladen och fortsätt vispa.
Tillsätt florsocker och färskost och vispa tills frostingen är fluffig och len.
Fyll frostingen i en spritspåse med en rund tyll och spritsa ut frostingen på cupcakesen.
Använd en kniv och skär längs chokladen för att skapa små chokladbitar. Strö över chokladen på frostingen och toppa med mini-chokladägg.
Förvara cupcakesen i kylen men ta ut 30-60 minuter före servering för att låta dem bli rumstempererade. 

Bilder

Recept

Filtrera