Dessa chokladmuffins are to die for! De är klibbiga i mitten och frostingen är smaksatt med choklad och kaffe – den perfekta kombinationen.
Kladdkakemuffinsarna är också goda som de är utan frosting. De passar perfekt att ha som efterrätt... Läs mer
Kladdkakemuffins
1. Sätt ugnen på 225°C. Rör ihop ägg och socker, vispa ej.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggblandningen.
3. Rör ner det smälta matfettet. Fyll muffinsformarna, använd gärna en muffinsplåt.
4. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 8–10 minuter. De ska fortfarande vara kladdiga i mitten.
Frosting
1. Vispa smöret i en skål på medellåg hastighet till jämn konsistens, cirka 4 minuter. Smöret ska vara fluffigt och nästan vitt i färgen.
2. Tillsätt den smälta chokladen och kaffet, och vispa ihop.
3. Tillsätt florsocker, 2 dl åt gången. Vispa med låg hastighet. Tillsätt mer florsocker om det behövs. När allt florsocker har tillsatts, ha i salt och vispa i ytterligare 2 minuter.
4. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa de avsvalnade muffinsen.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!