Pecanpaj med kanel och vispad grädde

Ingredienser

Denna paj är perfekt att förbereda någon eller några dagar innan, går även bra att frysa in. Förvara den i kylen men låt den stå i rumstemperatur innan servering.

60 min Baka 8 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 200 grader

2

Koka smör, sirap, socker, mjöl, salt och kanel i en kastrull. Låt det sjuda i några minuter under omrörning. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna.    

3

Blanda samman alla ingredienser för pajskalet och tryck ut i en pajform jämt, jag använde mig av en form som är 26 cm i diameter. Nagga med en gaffel så det blir några små hål i pajskalet. Grädda i ca 5-10 minuter!

4

Tillsätt de hackade pecannötterna, vaniljen och lätt vispade ägg i karamellblandningen.    

5

Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 30-40 minuter i 175 grader. Om du märker att kanten börjar bli brun snabbt, använda dig av aluminiumfolie och bara lägga över kakan så det inte blir bränt.    

6

Låt pajen svalna innan du skär den. Fyllningen kommer sätta sig när den kallnar lite. Servera med vispad grädde och pudra över lite kanel.

Bilder

Recept

Filtrera