Hemmagjord falafel är det bästa! Denna gång gjorde jag wraps med romansallad, hummus och tahinidressing.
Igår unnade jag mig hemlagad, ugnsbakad falafel. Det är första gången jag gjorde egna falaflar... Läs mer
Falafel:
Värm ugnen till 200C.
Lägg kikärter i en matberedare och kör tills det blivit en grov massa. Blanda i morot, lök, vitlök, persilja, citronsaft och kryddor.
Mixa tills finmalt och inga stora bitar finns kvar. Du kan behöva stoppa och skrapa ner sidorna emellanåt. Smaka av med mer kryddor efter behov.
Rulla falaflar av ca 1-2 msk smet åt gången. Placera på ugnsplåt med bakplåtspapper. Baka i 20-25 minuter eller tills gyllenbruna.
Servera falaflarna i en romansallads-wrap med min hummus och ditt val av grönsaker. :)
Tahini-dressing:
Mixa alla ingredienser till en jämn dressing. Tillsätt lite vatten om den blir för tjock.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!