Älskar denna saffranskaka! Perfekt att göra om man vill bjuda på fika och behöver göra något enkelt och snabbt. Den är dessutom jättesaftig och god eftersom den är bakad med filmjölk.
... Läs mer
Börja med att sätta ugnen på 175°C. Smörj och bröa en form, 20 cm. Om du använder en större form kan du dubbla ingredienserna.
Smält smöret och blanda ner saffran. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke och vänd sedan ner i äggsmeten.
Tillsätt filmjölk och det smälta smöret med saffran och rör om till en jämn smet. Blanda ner hälften av den hackade vita chokladen.
Häll upp i formen och strö över resten av den vita chokladen. Grädda kakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Använd en sticka och se om kakan är färdigbakad.
Tag ut och låt svalna en aning innan du tar bort formen. Puddra på lite florsocker för en extra fin och snöig känsla.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!