En supergod och somrig kaka gjord på grekisk yoghurt och toppad med jordgubbar och blåbär.
Värm ugnen till 170 grader. Smörj en rund springform (22 cm). Täck botten med bakplåtspapper. Smörj även bakplåtspappret.
Sikta ner mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål.
Vispa smör, socker och ägg pösigt i en annan skål. Häll ner den grekiska yoghurten och vispa tills blandningen blivit krämig.
Blanda i mjölblandningen långsamt till en slät smet.
Häll smeten i formen. Tillsätt skivade jordgubbar och blåbär jämnt på toppen. Strö över socker.
Baka tills kakan blir gyllene, ca en timme. Testa med en sticka så att den kommer ut ren.
Lägg gärna några extra bär på toppen halvvägs genom gräddningen och sätt tillbaka i ugnen.
Låt kakan svalna innan du lossar den från formen. Pudra kakan med florsocker och servera med lättvispad grädde.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!