Thai fried rice med kyckling och grönsaker

Ingredienser

En traditionell thailänsk street food med wokat ris, grönsaker, kyckling och ägg. En enkel rätt som passar både till lunch och middag. 

Ett tips är att koka riset en dag innan. Man sparar både tid och det blir mycket bättre eftersom... Läs mer

20 min Asiatiskt 4 port.

Gör så här

1

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs lök och vitlök ihop några minuter. Tillsätt kyckligen och vitpeppar, blanda och stek tills de fått fin färg och blivit genomstekt.

2

Häll i ostrånsåsen, sojan och fisksåsen, rör om väl. Blanda ner alla grönsaker och sedan det kokta riset. Rör om ordentligt så allt blir väl blandat. Ha gärna på hög värme.

3

Knäck i äggen, ett åt gången blanda in det i woken. Rör om ordentligt. Smaka av med mer soja och fisksås. 

4

Toppa riswoken med färskpressad limejuice, rostade cashewnötter och hackad koriander.

Servera gärna med sweet chilisås vid sidan om.

Bilder

Recept

Filtrera