Tysk pannkaka

Ingredienser

Denna enkla och puffiga pannkaka blir en succé på brunchbordet, till efterrätt eller som en riktig lyxfrukost mitt i veckan!

Normalt serverar man denna pannkaka till frukost men jag skulle säga att den även passar perfekt... Läs mer

20 min Baka 2 port.

Gör så här

1

Placera en 20-25 cm ugnssäker stekpanna i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 230 grader.

2

Vispa äggen i ca 2 minuter i en stor skål. Tillsätt mjölk, socker, salt och vanilj och vispa tills allt blandats till en smet. Sikta i mjölet och vispa tills en slät smet. Smeten kommer att vara ganska lös. Låt vila i 10 minuter.

3

Ta ut stekpannan från ugnen, tillsätt smöret och låt smälta helt. Vinkla pannan runt så att smöret täcker hela botten. Häll smeten i den heta pannan över smöret och sätt tillbaka i ugnen.

4

Grädda i 15-20 minuter, tills sidorna har blåst upp ganska mycket och att pannkakan har fått en färg på kanten och är gyllenbrun i mitten.

5

Ta ut från ugnen. Klicka ut smör över pannkakan, ringla över lönnsirap, häll över bär bär och pudra med florsocker.

Servera genast.

Bilder

Recept

Filtrera