Blomkåls- och potatissoppa med ramslöksolja

Ingredienser

Ramslöken smakar som en blandning mellan vitlök och gräslök, en riktigt fin kombination med andra ord! Här piffar den upp en enkel soppa.

Jag har länge velat testa ramslök men eftersom jag inte riktigt vet vart jag skall plocka den har... Läs mer

40 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Skala löken och hacka den grovt. Skala potatisen och skär i ca 2 cm stora kuber. Skär blomkålen i små bitar.

2

Ringla lite olivolja i en kastrull, fräs lök, potatis och blomkål, låt löken mjukna men inte få färg. Tillsätt vatten och vin sjud i 5 minuter. Tillsätt grädden och sjud på medelhög värme i ca 15 minuter eller tills grönsakerna är genomkokta. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

3

Ramslökspesto: Hacka ramslöken fint, blanda med olivolja och krydda med salt och peppar. Förvara i en flaska eller glasburk i kylen.  Ringla över soppan vid servering. Det är även gott att servera soppan med krutonger.

Bilder

Recept

Filtrera