Briocher

Ingredienser

Briocher står på min topp-fem-lista över frukostfavoriter. Det finns få saker som smakar så gott som en nybakat brioche med smör och en stark kopp kaffe.

Jag struntade i den traditionella briochekulan på toppen, även de traditionella briocheformarna.... Läs mer

150 min Baka 8 port.

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke och rör ut den mjölken. Tillsätt ägg, socker, salt, och mjöl och rör runt.

2

Skär smöret i ca 2x2 cm stora kuber och beabeta ner i smeten med hjälp av en hushållsassistent.

3

Täck över degen och låt jäsa i minst 1 timme, alternativ i kylskåpet över natten.

4

Lägg degen på en mjölad yta och knåda i någon minut. Dela upp degen i 20 bitar och rulla dem till bollar. Lägg i formar eller muffinsplåt. Låt jäsa i 45 minuter.

5

Sätt ugnen på 200 grader. Pensla briocherna med ett uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Bilder

Recept

Filtrera