Rabarbergalette med timjan

Ingredienser

Galette är en favorit, du slipper pajformen, disk och allt det där. Timjan till rabarber? Ja, det går finfint!

Tricket är att kavla ut degen på ett mjölat bakplåtspapper och kavla degen utanför pappret, du... Läs mer

90 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Låt smöret bli rumstempererat, skär det sedan i ca 2x2 cm stora kuber. Lägg i en skål och blanda med samtliga övriga ingredienser. Låt vila i kylen i ca 30 min.

2

Sätt ugnen på 175 grader.

Dela rabarberna i ca 20 cm långa staver och dela dem även på längden så att de inte är så tjocka. Lägg dem i en ugnsfast form och strö över socker. Baka i ugnen i ca 10 minuter.

3

Kavla ut degen på ett bakplåtspapper som du mjölat, tills du har en rund degplatta som är ca 40 cm i diameter. Lägg på rabarberna, strö över timjan och vik in degkanterna. Grädda i ca 15-20 min i i mitten av ugnen.

Bilder

Recept

Filtrera