En krämig och god svampsoppa med krispiga vitlökskrutonger.
Skala och hacka löken. Tvätta svampen och skär den i mindre bitar, ca 2x2 cm. Fräs lök och svamp i smör i en kastrull. Strö över mjölet och häll på vinet och låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt därefter vatten, fonden och timjanbladen och koka på svag värme i ca 15 minuter.
Krutonger: Dela baguetten på längden och gnid in vitlöksklyftan i de två delarna. Skär brödet i tärningar, ca 2x2 cm stora. Ringla olivolja i en stekpanna och låt oljan bli riktigt varm innan du lägger i brödtärningarna och steker tills de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper och servera till soppan.
Tag av kastrullen från plattan och mixa soppan med en stavmixer. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda i ca 5 minuter. Stek trattkantarellerna innan servering och toppa soppan med dessa samt krutongerna och ruccolan och mangolden.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!