Svampsoppa med timjan och vitlökskrutonger

Ingredienser

En krämig och god svampsoppa med krispiga vitlökskrutonger. 

45 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Tvätta svampen och skär den i mindre bitar, ca 2x2 cm. Fräs lök och svamp i smör i en kastrull. Strö över mjölet och häll på vinet och låt koka i ca 5 minuter. Tillsätt därefter vatten, fonden och timjanbladen och koka på svag värme i ca 15 minuter. 

2

Krutonger: Dela baguetten på längden och gnid in vitlöksklyftan i de två delarna. Skär brödet i tärningar, ca 2x2 cm stora. Ringla olivolja i en stekpanna och låt oljan bli riktigt varm innan du lägger i brödtärningarna och steker tills de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper och servera till soppan. 

3

Tag av kastrullen från plattan och mixa soppan med en stavmixer. Sätt tillbaka kastrullen på spisen och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar och låt sjuda i ca 5 minuter. Stek trattkantarellerna innan servering och toppa soppan med dessa samt krutongerna och ruccolan och mangolden. 

Bilder

Recept

Filtrera