Festlig fläskfilé med soltorkad tomat och grönpeppar

Ingredienser

Tjoho, det här är rätten för dig som vill laga en enkel men god festrätt! Såsen passar perfekt till alla typer av kött och kyckling men lova att ni köper svenskt kött ;-)

Den här såsen är fantastiskt god och enkel och passar perfekt till fest! Den funkar till alla typer... Läs mer

45 min Kött 6 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 150 grader. Putsa köttet och ta bort tjockare hinnor.

2

Bryn köttet runt om i smör, krydda och lägg filéerna i en ugnsform med lite vatten i botten och låt köttet vara i ugnen i ca 25 minuter (innertemperatur 68-70 grader).

3

Blanda alla ingredienser till såsen utom basilika och buljong och låt allt koka ihop.

4

När köttet är klart låt det vila. Sila buljongen från ugnsformen och rör ned det i såsen (späd ev med vatten så du får ca 1 dl) tillsammans med hackad basilika. Låt såsen koka ihop. Smaka av med mera kryddor om du vill ha mera smak på såsen. Red ev av med maizena.

5

Skiva köttet och servera det med såsen och någon god potatis till, pressad eller klyftpotatisar!

Bilder

Recept

Filtrera