Festlig pasta med oxfilé och ostronskivling

Ingredienser

Snabblagat till fest är aldrig fel!

Ostronskivling är en fantastiskt god svamp men det funkar fint med annan svamp också!

30 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Dela köttet och zucchinin i avlånga bitar, dra isär/dela svampen, dela de soltorkade tomaterna i bitar, hacka ruccola och vitlök. Koka upp pastavattnet.

2

Bryn köttet snabbt i smör, det ska inte vara genomstekt! Krydda med salt och peppar och lägg åt sidan. Stek sedan svampen knaprig i rejält med smör, krydda och lägg även den åt sidan. Koka pastan.

3

Stek zucchinin hett och snabbt och låt soltorkade tomater och vitlök gå med på slutet. Vänd nu ner köttet och svampen i pannan och låt allt bli varmt

4

När pastan är nästan klar slå av allt vatten utom 1 dl och lägg tillbaka pastan i kastrullen på varma plattan. Tippa i grädde, ruccola, timjan och 2/3 av köttet och grönsakerna, låt det få ett uppkok.

5

Lägg upp på ett serveringsfat eller form, toppa med resterande kött och grönsaker, parmesan och ruccola eller timjan.

Bilder

Recept

Filtrera