Fiskgratäng med morot och fänkål

Ingredienser

Fantastiskt god och enkel fiskgratäng!

Det här är en klar favorit av torskrätter för det blir en så härlig smakkombo av fänkål, morot... Läs mer

45 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Skala morötterna, strimla fint eller skiva dem fint på mandolin/potatisskalare, strimla purjon. Dela fänkålen, ta bort toppstjälkarna (spara dillen till garnering och stjälkarna är fina till buljongkok, kasta in dem i frysen bara).

3

Lägg grönsakerna i en liten ugnsform, skär den halvfrusna fisken i bitar och lägg den på grönsakerna. Pressa citronen över fisken, krydda med salt, peppar och salladskryddan. Tippa över grädden, strö över osten och gratinera i 175 grader i ca 30 minuter.

4

Servera med kokt potatis tycker jag.

Bilder

Recept

Filtrera