Om man bakar riktigt smarriga kakor behöver man inte göra sju sorter, det kan räcka med en!
Jag har apat efter en kaka som jag brukar äta på Lilla K:s trädgårdskök i Bollnäs och jag kom... Läs mer
Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Koka upp smör, socker, sirap, grädde och vaniljsocker i en kastrull och låt det småkoka i 2-3 minuter.
Rör sedan ner havregryn och vetemjöl.
Bred ut smeten på plåten och grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, kakan ska få lite färg.
Vispa ihop alla ingredienser till smörkrämen.
Smaka av om du vill ha mera kardemumma och mandarinsaft.
Dela kakan i bitar medan den är varm, ca 4x5 cm rutor och låt dem kallna. Bred eller spritsa krämen mellan 2 kakor och lägg dem kallt.
Smält chokladen i mikro eller vattenbad.
Doppa kakorna i chokladen och låt dem kallna på plåten.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!