Jordärtskockssoppa

Ingredienser

Det här är en läcker soppa som passar till förrätt när det är festdags!

Toppa med något krispigt, stek bitar av vitt bröd i rejält med smör och olivolja, stek svamp av... Läs mer

50 min Soppa 4-6

Gör så här

1

Skala skockorna och lägg dem direkt i kallt vatten med citron eller vinäger så de inte mörknar. Skala och dela palsternackorna i bitar.

2

Hacka lök och vitlök och låt det få svettas i smöret i kastrullen någon minut utan att ta färg.

3

Tippa i skockor och palsternacka och fräs runt och låt sedan buljongen gå i och koka tills rotsakerna är mjuka.

4

Mixa soppan slät och tillsätt grädde och mjölk, smaka av med citron, salt och peppar och låt den koka någon minut.

5

Späd soppan om du tycker den är för tjock och låt den koka ihop om den är för tunn. Servera soppan med krispiga brödkrutonger, smörstekt svamp och riven parmesan, mumsigt!

Bilder

Recept

Filtrera