Karins Biff Stroganoff

Ingredienser

Här får ni en vardagsvariant av Biff Stroganoff!

Min Stroganoff gör du inte på filé utan av en köttbit som behöver puttra en stund - ytterlår,... Läs mer

120 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Skär köttet i breda strimlor, bryn det i omgångar i smör/olja i grytan. Täck köttet med buljong och låt det småputtra tills det är mört ca 1,5 timme beroende på kött, späd ev. med vatten under tiden.

2

Skär lökarna i klyftor/båtar, stek så de får lite färg i smör i en stekpanna, låt tomatpuré fräsa med en kortis och tippa sedan i grädden. Låt det koka ihop några minuter tillsammans med senap och vinäger.

3

Tillsätt lök- och gräddröran i grytan och låt nu allt koka ihop ca 10 minuter. Smaka av med mera senap, tomatpuré, syra och kryddor om du vill ha mera smak.

4

Servera med pasta ris eller potatis och extra gott blir det om du har en klick creme fraiche och några goda små gurkor, cornichoner.

Bilder

Recept

Filtrera