Köttfärsgratäng med zucchini

Ingredienser

En gratäng som kan ätas som ensamrätt med en krispig sallad eller med pasta, ris eller potatis!

Jag ville ha omväxling och tog zucchini istället för potatis i min gratäng. Har man bråttom så... Läs mer

50 min Kött 6 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Skiva zucchinin i 1/2-1 cm tjocka skivor och stek dem hett och snabbt i olja, salta och peppra.

3

Skiva löken och vitlök.

4

Bryn köttfärsen och krydda den rejält, låt lök och vitlök fräsa med och bli lite mjuk på slutet.

5

Varva zucchini, lök, köttfärs, örtkryddor och ost i en ugnsform, avsluta med zucchini och ost.

6

Vispa hastigt ihop grädde, tomatpuré och soya och häll det i ugnsformen.

7

Gratinera i ca 25 minuter tills gratängen bubblat ihop och fått färg på toppen.

Bilder

Recept

Filtrera