Det är gott och enkelt med paj, bara att fixa i förväg och värma när det är dags att äta. Passar på ett buffébord också och då räcker den till många.
Blanda ihop pajdegen för hand eller med maskin och låt den ligga kallt i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
Dela laxen i små bitar, hacka löken och krama ur vätskan ur den tinade spenaten. Pressa citron över laxen, salta och peppra. Vispa ihop ägg, gräddmjölk, dill, salt och peppar i en bunke.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform (26-28 cm i diam), kläm fast folie runt kanten för att hålla degen på plats. Nagga botten och förgrädda pajdegen i 10 minuter.
Höj ugnsvärmen till 200 grader. Fördela spenaten i botten på pajskalet, salta lite, lägg sedan dit lök, lax och riven ost.
Tippa över äggstanningen och grädda pajen i 200 grader i 30-40 minuter.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!