Laxpaj med spenat

Ingredienser

Det är gott och enkelt med paj, bara att fixa i förväg och värma när det är dags att äta. Passar på ett buffébord också och då räcker den till många.

80 min Fisk 6 port.

Gör så här

1

Blanda ihop pajdegen för hand eller med maskin och låt den ligga kallt i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.

2

Dela laxen i små bitar, hacka löken och krama ur vätskan ur den tinade spenaten. Pressa citron över laxen, salta och peppra. Vispa ihop ägg, gräddmjölk, dill, salt och peppar i en bunke.

3

Kavla eller tryck ut degen i en pajform (26-28 cm i diam), kläm fast folie runt kanten för att hålla degen på plats. Nagga botten och förgrädda pajdegen i 10 minuter.

4

Höj ugnsvärmen till 200 grader. Fördela spenaten i botten på pajskalet, salta lite, lägg sedan dit lök, lax och riven ost.

5

Tippa över äggstanningen och grädda pajen i 200 grader i 30-40 minuter.

Bilder

Recept

Filtrera