Den sötsyrliga dillsåsen tillsammans med mjukputtrat kött och kokt potatis är så himla gott!
Extra god buljong blir det såklart om du har kött med ben (då får du ta mer än 500g) men det... Läs mer
Koka ditt kött länge och på svag värme (inget stormkok) tillsammans med morot, purjo, vitpepparkorn, lagerblad och salt tills det är mört och faller isär (1-2 timmar).
Dillsåsen: Koka ihop buljong, gräddmjölk, red av såsen och låt den koka någon minut. Smaka av såsen med ättika, socker, dill, peppar och salt.
Ta dig tid att smaka många gånger, kanske behövs det mera syra, sälta eller sötma? Det ska inte vara nån mesig sås utan det ska verkligen smaka sötsurt.
Vänd sedan ner köttet i såsen och låt det småputtra några minuter och servera med kokt potatis.
Alternativt servera såsen vid sidan om köttet om du har kött som du kan skära i fina bitar.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!