De här musslorna älskar jag! Fänkål och morot blir så himla gott tillsammans med musslorna. Det räcker till 2 hungriga eller som en liten förrätt till 4.
... Läs mer
Skölj musslorna noga och ta bort skägget om det finns något (jag lägger mina i diskhon). Trasiga och öppna musslor slänger man men testa att knacka de lätt mot bänken, stänger de sig så är de ok.
Strimla morötter och fänkål, hacka lök och vitlök.
Fräs sedan grönsakerna tills de är nästan mjuka men de ska inte ha någon färg, salta och peppra.
Lägg i musslorna, skvimpa i vinet, vänd runt försiktigt och låt det koka ihop 1 minut, tippa i grädden.
Lägg på locket och låt musslorna småputtra i 4-5 minuter och vänd runt de efter halva tiden.
Smaka av buljongen om det behövs med mera syra med citron/sälta, strö över persilja, servera i djupa tallrikar med ett gott bröd eller pommes.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!