Musslor med fänkål och morot

Ingredienser

De här musslorna älskar jag! Fänkål och morot blir så himla gott tillsammans med musslorna. Det räcker till 2 hungriga eller som en liten förrätt till 4.

... Läs mer

15 min Skaldjur 2-4

Gör så här

1

Skölj musslorna noga och ta bort skägget om det finns något (jag lägger mina i diskhon). Trasiga och öppna musslor slänger man men testa att knacka de lätt mot bänken, stänger de sig så är de ok.

2

Strimla morötter och fänkål,  hacka lök och vitlök.

3

Fräs sedan grönsakerna tills de är nästan mjuka men de ska inte ha någon färg, salta och peppra.

4

Lägg i musslorna, skvimpa i vinet, vänd runt försiktigt och låt det koka ihop 1 minut, tippa i grädden.

5

 Lägg på locket och låt musslorna småputtra i 4-5 minuter och vänd runt de efter halva tiden.

6

Smaka av buljongen om det behövs med mera syra med citron/sälta, strö över persilja, servera i djupa tallrikar med ett gott bröd eller pommes.

Bilder

Recept

Filtrera