Den här pastarätten är ljuvligt god och dessutom enkel!
Du kan använda färska salsicciakorvar eller färs. Hoppa inte över fänkålskryddan för den passar... Läs mer
Dela tomaterna i bitar, hacka vitlöken och mortla fänkålsfrön.
Fräs oregano och timjan i en kastrull med olja och låt sedan vitlöken fräsa med. Tillsätt sedan tomater och allra sist de krossade tomaterna och låt allt småputtra.
Koka pastan al`dente i rejält saltat vatten. Pssst, kom ihåg att spara lite av kokvattnet till såsen!
Stek färsen/korven utan skinn tillsammans med olivolja och fänkålsfrön i en stekpanna, salta och peppra.
Mixa tomatsåsen slät med en stavmixer/matberedare och smaka sedan av med kapris, socker, balsamvinäger och nymalen svartpeppar.
Vänd ner den nykokta pastan i tomatsåsen och blanda ned korvfräset och låt det puttra ihop. Späd med lite pastavattnet om det behövs och smaka av om det behövs mera salt och kryddor.
Servera på varma tallrikar, toppa med riven ost och basilika eller något annat grönt.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!