Risotto med rökt sidfläsk och svamp

Ingredienser

En risotto passar både till en mysig middag mitt i veckan och fest!

Enkelt när det är få ingredienser och du behöver bara ge maten din tid och röra...röra...smaka... Läs mer

30 min Fläsk 4 port.

Gör så här

1

Koka upp buljongen. Hacka lök och vitlök, fräs löken mjuk i olivolja och låt sedan riset svänga runt någon minut.

2

Tippa i vinet och låt det koka bort, tillsätt sedan buljongen lite i taget under hela koktiden, rör om ofta och sjud på svag värme i ca 20-25 minuter.

3

Stek svampen och fläsket krispigt i en stekpanna.

4

När riset är mjukt men har en liten kärna är risotton klar, lägg i smöret och hälften av svampen, låt det puttra ihop och smaka sen av med citronsaft, det mesta av osten salt och peppar.

5

Risotton ska vara lös och krämig när du serverar den (tänk en lös risgrynsgröt), strö över stekt fläsk, svamp, lite riven ost på toppen, hackad persilja och servera direkt!

Bilder

Recept

Filtrera