Sotad lax med ljumma grönsaker och parmesan

Ingredienser

God, snabb och enkel sommarmat!

Jag saknar inte potatis till den här rätten men ska du bjuda storätare så koka en potatis eller... Läs mer

30 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Mortla kryddorna och gnugga in laxen med kryddblandning, stek den i torr het panna en minut på varje sida. Den ska ha en rå kärna men vill du inte ha det så kör den i ugn på 100 grader tills temperaturen är runt 52 grader, ca 20 minuter.   

2

Blanda örtsåsen. Ta bort den hårda änden på sparrisen och dela den sedan på mitten, kvarta rädisor, skiva svampen och vitlöken och fräs sedan sparris och champinjoner i oljan. Låt rädisor och vitlök bara fräsa med en kortis på slutet, krydda.  

3

Lägg salladsmixen på ett fat, lägg de ljumma grönsakerna över, toppa med ost och servera med laxen och den kalla såsen. Pressa citron över fisken och grönsakerna.

Bilder

Recept

Filtrera