Svamppaj med bacon

Ingredienser

Blanda gärna olika svampsorter i den här pajen och glöm för allt i världen inte att det ska vara riktigt svenskt smör i pajbotten!

Den här pajen passar fint till en buffé eller till kräftskivan!

60 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull, låt det svalna lite och rör ned mjölet blandat med salt och bakpulver till en slät deg.

2

Smörj eller kläd en springform med plåtpapper och tryck ut degen i den, nagga och förgrädda i 10 min.

3

Lägg svampen i en stekpanna och låt vätskan försvinna, klipp i baconet i bitar och fräs tills svamp och bacon fått färg. Låt löken svänga runt på slutet, salta, peppra och lägg i timjan.

4

Fyll pajskalet med svampfräset, blanda ihop ägg, grädde och krydda med salt och peppar, tippa äggstanningen i pajformen, strö över ost och grädda i ca 30 minuter tills pajen "stannat" och fått lite färg.

Bilder

Recept

Filtrera