Om jag skulle bli tvingad att bara välja en av alla goda torskrätter som finns så blir det den här!
Vill du snäppa upp rätten ytterligare så toppa med knaperstekt bacon eller rökt sidfläsk i små... Läs mer
Blanda vatten, socker och salt tills det löst sig och låt fisken ligga i lagen i 30 minuter.
Koka rödbetor (med skalet på ) och potatis var för sig.
Bryn smöret tills det är ljust brunt men inte bränt, passa för det går undan ;-)
Koka upp 1 liter vatten, purjo, lagerblad, pepparkorn och salt.
Skala/gnugga av betorna och klyfta dem när de svalnat lite.
När fisken rimmat klart så lägg den i den kokande lagen, på med lock, ta kastrullen från plattan och låt fisken ligga under lock i 5-8 minuter.
Riv pepparroten, värm försiktigt smöret och låt kaprisen rinna av i en liten sil.
Lägg upp potatis, betor, torsk och brynt smör på varma tallrikar och toppa med kapris, riven pepparrot och gärna dill.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!