Bakad morot med citronkräm

Ingredienser

Ett riktigt gott snacks innan maten eller på plockbrickan. Även detta är något som kan serveras på våra vinkvällar.

... Läs mer

60 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta morötterna. Lägg dem i en ugnsform, ringla över olja, salt och peppar. Sätt in dem i ugnen ca 30-40 minuter beroende på morötternas storlek, de ska vara bakade rakt igenom. Liten kärna gör inget men det är en smaksak.

Låt morötterna svalna.

2

Vispa upp creme fraiche med saften från en citron och lite zest, salt och peppar. 
Smaka av, vänd ned den hackade gräslöken och lägg krämen i en spritspåse. 

3

Hetta upp en stekpanna med olja, lägg i mandlarna och låt dem rostas med örtsalt (eller valfria torkade örter och salt. Ta det du har hemma och tycker om.) 

Låt dem svalna lite och mixa dem grovt.

4

När morötterna svalnat skär du dem i stubbar, ställer dem med snittytan uppåt, spritsar på citronkrämen och sprinklar över den hackade mandeln.

Bilder

Recept

Filtrera