Här kommer ett recept på en riktigt snabb ingefärsshot som görs i råsaftscentrifug. Håll tillgodo och skål för en frisk höst!
Vi är nog inte ensamma om att ha en råsaftscentrifug hemma i skåpet. Kanske används den flitigt... Läs mer
Ta fram din råsaftscentrifug.
Skala citronerna och lägg skalet från en av dem i en kastrull med ca 5 dl vatten.
Dela ingefäran i bitar så den går ned i din centrifug, kärna ur äpplet (viktigt - äppelkärnor kan vara giftiga).
Varken äpplet eller ingefäran behöver skalas.
Kör citronerna, äpplet och ingefäran i centrifugen. Kör med ca 2 dl vatten så allt kommer med ut.
Häll sedan juicen i kastrullen med citronskalet och vattnet, låt sjuda svagt i ca 10 minuter.
Häll upp på välrengjorda flaskor och låt svalna innan du ställer dem i kylen.
Denna shot håller ca 2 veckor i kyl.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!