Äppel päppel, Äppelpaj.
Bara doften av svenska äpplen får ju snålvattnet att rinna till. Gör man sedan en äppelpaj av dem blir det inte mindre gott precis.
Här kommer ett recept till samlingen av alla pajer som finns där ute, dessutom glutenfritt.
Läs merSätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en vid kastrull tillsammans med muscovadosockret och mjölken.
Blanda ner havremjölet, saltet, vaniljsockret och pumpafröna.
Rör till en jämn smet, ta av från värmen.
Skala och tärna äpplena. Lägg dem i en skål, strö över kanel och socker efter önskemål.
Vissa äpplen är ju sötare än andra och kräver knappt socker, medan andra är så syrliga att man tror det är rönnbär.
Fördela äppelbitarna i fyra små portionspajsformar, fördela smeten över dem och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Under tiden du gräddar pajen gör du den vispade creme fraichen som är så god till.
Vispa kylskåpskall creme fraiche med elvisp, tillsätt vaniljsockret och florsockret. Vispa tills du har en fast creme
(den blir först lös sen blir den fast och vispar du alldeles för länge kan det bli som smör).
Ställ i kylen tills det är dags att servera pajen, då strör du över lite malen kardemumma över krämen.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!