Glutenfria våfflor

Ingredienser

Är det en dag i detta hem som alltid firas av oss båda är det våffeldagen 

 

Doften av våfflor och fraset när man sätter tänderna i dem! Vem kan vänta innan den ligger på... Läs mer

30 min Generell 4 port.

Gör så här

1

Smält smöret och låt det svalna lite. Du kan absolut bryna smöret för lite kolatoner på dina våfflor. 

2

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Blanda väl så att inte det blir maizenaklumpar.

3

Vispa ned mjölken och vattnet, låt den svälla i ca 30-45 minuter innan du tillsätter det avsvalnade smöret.

4

Värm upp våffeljärnet, pensla järnet med lite smör och häll i lagom mängd smet i ditt järn. Grädda dem tills de är gyllene. 

Om du inte ska äta dem direkt, ha ugnen på lite värme, ca 50 grader och lägg våfflorna på ugnsgallret. 

Bilder

Recept

Filtrera