Kan blinier vara förrätternas förrätt? Här kommer i alla fall ett recept som är perfekt att förbereda på morgonen innan kvällens fest.
Sen är det valfritt vad du vill servera dem med. Det klassiska är ju rom (stenbitsrom, löjrom,... Läs mer
Smula jästen i en bunke, lös upp den i det kalla vattnet.
Rör ner salt och gräddfil.
Skilj äggulor från vitan (spara vitan!).
Tillsätt bovetemjölet och äggulorna. Vispa till en klumpfri smet.
Smält smöret och låt det svalna innan du häller det i smeten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner dessa i smeten. Ställ i kylen och låt jäsa under dagen.
Ta ut smeten ca 40 minuter innan det är dags för tillagning så den hinner få rumstemperatur.
Stek plättarna i smör eller rapsolja, gärna i plättlagg.
Vi räknade fyra plättar per person som en förrätt.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!