Undrar hur mycket kikärtsmjöl vi konsumerar...? Dessa kex är försvinnande goda. Passar utmärkt på plockbrickan, eller istället för chips till ett glas chenin blanc och fredagen är räddad.
Sätt ugnen på 125 grader varmluft.
Blanda samman kikärtsmjöl, majsmjöl, salt, olivolja och vatten till en smet. Tillsätt drygt häften av den finrivna osten.
Bred ut smeten så tunt du kan på ett bakplåtspapper – mängden i receptet ger en plåt.
Strö på resterande rivna ost och dra några varv med svartpepparkvarnen över smeten.
Sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
Ta ut plåten och ta försikitgt bort bakplåtspappret.
Lägg knäcket på ugnsgallret och sätt in det i ugnen igen i 10-15 minuter.
Bryt sedan knäcket i bitar och låt svalna på gallret.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!