Älgfärsköttbullar med italienska smaker i tomatsås

Ingredienser

Stora älgköttbullar som får puttra i tomatsås med italienska smaker.

40 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Börja med tomatsåsen.
Hacka löken och vitlöken fint och stek den mjuk i olja. Häll på tomaterna och vinet samt oregano. Låt puttra ihop ca 20 min. Smaka av med basilika, persilja salt och svartpeppar.

2

Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt svälla en stund.

3

Blanda i resten av ingredienserna och forma till stora köttbullar.

4

Stek köttbullarna lite lätt, de behöver ej vara helt genomstekta för de blir klara då de puttrar med i tomatsåsen.

5

Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt puttra på svag värme några minuter. Garnera gärna med buffelmozzarella och basilika. Servera nykokt pasta till.

Bilder

Recept

Filtrera